10 ψυχολογικά κόλπα που όλοι πρέπει να γνωρίζεται

10 ψυχολογικά κόλπα που όλοι πρέπει να γνωρίζεται

1.Όταν γελάνε πολλοί άνθρωποι, κάθε άνθρωπος κοιτάζει αυτόν/ αυτή που του αρέσει .
Μετά από κάποιο ανέκδοτο ή στην μέση μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης κάθε άνθρωπος κοιτάζει ενστικτωδώς τον άνθρωπο που του αρέσει περισσότερο.
2. Όταν είστε αγχωμένοι, μασήστε κατι Πριν από μια σημαντική συζήτηση ή οτιδήποτε άλλο σας προκαλεί άγχος, δοκιμάστε να μασήσετε τσίχλα ή να φάτε κάτι.
Κανένας δεν τρώει, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο. Όταν μασάμε, ο εγκέφαλός μας πιστεύει ότι είμαστε ασφαλείς και χαλαρώνει. Στέλνει ένα σήμα, που ανακουφίζει από την ένταση και μας βοηθάει να ηρεμήσουμε.
3. Αν κοιτάτε κάποιον επίμονα, μπορείτε να μάθετε όποια πληροφορία θέλετε.
Αν δεν σας αρέσει η απάντηση που πήρατε ή νομίζετε ότι ο συνομιλητής σας δεν σας λέει όλη την αλήθεια, τότε κοιτάξτε τον επίμονα στα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση, η σιωπή είναι τόσο αφόρητη, που θα σας πει αυτό που θέλετε για να βγει από την δύσκολη θέση.
4. Φανταστείτε ότι ο μελλοντικός σας εργοδότης είναι ο καλύτερος φίλος σας.
Αν είστε αγχωμένοι για μια συνέντευξη εργασίας, απλά φανταστείτε ότι ο μελλοντικός εργοδότης σας είναι ένας φίλος που έχετε πολύ καιρό να δείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να απαντήσετε με μεγαλύτερη άνεση στις ερωτήσεις.
5. Αν θέλετε να σταματήσετε έναν καυγά, πάρτε κάτι να φάτε και σταθείτε ανάμεσα σε αυτούς που τσακώνονται.
Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «επίδραση του σνακ.» Το φαγητό είναι συνδεδεμένο με την ηρεμία και την χαλάρωση. Οι πιθανότητες να επιτεθεί κάποιος σε έναν άνθρωπο που τρώει είναι πολύ μικρές, οπότε ο τσακωμός θα τελειώσει πολύ γρήγορα.
6. Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε κάτι απλά δώστε σε κάποιον, ενώ του μιλάτε.
Όταν κάνετε μια ερώτηση σε κάποιον, ο εγκέφαλός του είναι απασχολημένος με το να σας απαντήσει, οπότε όλες οι άλλες κινήσεις γίνονται αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνομιλητής σας θα πάρει ό,τι του δώσετε, χωρίς να το σκεφτεί.
7. Αν θέλετε να γίνετε φίλοι με κάποιον, ζητήστε του μια χάρη.
Ο άνθρωπος που του ζητήσατε την χάρη θα νομίζει ότι είστε φίλοι, επειδή κάνει κάτι για να σας βοηθήσει.
08. Προγραμματίστε τα σημαντικά ραντεβού στην αρχή ή στο τέλος της μέρας.
Οι άνθρωποι θυμούνται πολύ καλύτερα τα γεγονότα που έγιναν στην αρχή ή στο τέλος της μέρας. Όλα τα ενδιάμεσα είναι κάπως θολά. Αν έχετε κάποια συνέντευξη για δουλειά, προσπαθήστε να είστε ο πρώτος ή ο τελευταίος υποψήφιος.
09. Δώστε προσοχή στην κατεύθυνση των ποδιών των άλλων, όταν μιλάτε.
Τα πόδια των ανθρώπων μπορούν να αποκαλύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα. Αν μιλάτε με κάποιον και το σώμα του είναι στραμμένο προς εσάς, αλλά τα πόδια του όχι, τότε δεν σας συμπαθεί πολύ. Επίσης, αν οι μύτες των ποδιών του δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, θέλει να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα.
10. Αν επαναλάβετε τις κινήσεις των άλλων, μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.
Ακόμα και αν ο συνομιλητής σας δεν το παρατηρήσει, θα του φανείτε πολύ οικείοι και θα δει τον εαυτό του σε εσάς. Το πιο σημαντικό εδώ είναι να μην το παρακάνετε.« Επιστροφή