Δοκίμασε αυτό για πρωινό και δες πώς θα εξαφανίζεται το λίπος από το σώμα σου!

Δοκίμασε αυτό για πρωινό και δες πώς θα εξαφανίζεται το λίπος από το σώμα σου!

Όπως διαπιστώθηκε από πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Nutrition & Metabolism, το καλύτερο πρωινό είναι το πλιγούρι βρώμης. Η μελέτη περιελάμβανε 36 άνδρες και γυναίκες σε 3 ομάδες. Όλες οι ομάδες έλαβαν ένα όριο πρόσληψης θερμίδων μέχρι 350 θερμίδες. Η πρώτη ομάδα είχε πλιγούρι βρώμης για πρωινό, τα δημητριακά η δεύτερη και η τρίτη έπινε μόνο νερό για πρωινό. Όλες οι ομάδες κλήθηκαν να καταγράψουν το επίπεδο κορεσμού που αισθανόντουσαν στις επόμενες τρεις ώρες, τους έπαιρναν  επίσης δείγματα αίματος, έτσι ώστε να παρακολουθείτε το ζάχαρο και τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα τους.  Όλες οι ομάδες είχαν το ίδιο γεύμα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα με το πλιγούρι βρώμης είχε λιγότερη αίσθηση πείνας το πρωί και το απόγευμα, και κατανάλωνε 31% λιγότερες θερμίδες για το μεσημεριανό γεύμα. Το πλιγούρι βρώμης για πρωινό αποδείχτηκε πιο επωφελής για τα άτομα με υπερβολικό βάρος, επειδή κατανάλωναν 50% λιγότερες θερμίδες για το μεσημεριανό γεύμα.

Η  ομάδα με τα cornflake ήταν ήδη πεινασμένοι τρεις ώρες μετά το πρωινό. Το ίδιο βιώθηκε και από την ομάδα που έπινε μόνο νερό για πρωινό. Αυτό που κάνει το πλιγούρι βρώμης ιδιαίτερα ευεργετικό είναι το γεγονός ότι παραμένει πλέον στο στομάχι, σε αντίθεση με τα δημητριακά, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία οδηγεί αυτόματα σε απότομη πτώση του οργανισμού.

Υπάρχουν μια σειρά από πρόσθετες μελέτες που επιβεβαιώνουν την ίδια θεωρία – το πλιγούρι βρώμης είναι μια από τις πιο ωφέλιμες τροφές για πρωινό, καθώς προάγει την απώλεια βάρους, βοηθώντας να  μειωθεί η πρόσληψη θερμίδων κατά 31 εώς και 50%. 

Στο ιντερνετ μπορείς να βρείς αρκετές συταγές με πληγούρι βρώμης εμείς βρήκαμε μια σχετικά εύκολη συνταγή για πρωινό και σου προτείνουμε να την δοκιμάσεις

Υλικά: 1 φλιτζάνι πλιγούρι, 1 ντομάτα, 1 αγγούρι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Eκτέλεση: Mουσκεύεις το πλιγούρι σε νερό για 30 λεπτά, το στραγγίζεις καλά και το βάζεις σε ένα μπολ. Ψιλοκόβεις τιην ντομάτα, το αγγούρι και την πιπεριά και τα ρίχνεις στο ίδιο μπολ με το πλιγούρι. Aνακατεύεις καλά τα υλικά και πασπαλίζεις με λίγο αλάτι. Tέλος, χτυπάς το λαδολέμονο και περιχύνεις με αυτό τη σαλάτα. Tην αφήνεις στο ψυγείο για μισή με μία ώρα και έπειτα μπορείς να την σερβίρεις. η συνταγή είναι για 2 γεύματα και μπορείς να την διατηρήσεις στο ψυγείο για δύο μέρες.


Πηγή« Επιστροφή