Σαλέ Τόττης

ένα από τα πιο όμορφα σαλέ που υπάρχουν στα ελληνικά βουνά!

Πληροφορίες

Σαλέ Τόττης

Το σαλέ Τόττης, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, κατάστημα ενοικίασης και αγοράς εξοπλισμού σκι και snowboard καθώς και σχολή εκμάθησης σκι. Το σαλέ αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα για να καλύψει όλες τις ανάγκες εστίασης και αναψυχής. Τρία μπαρ και ένα εστιατόριο βρίσκονται εδώ στη διάθεση του επισκέπτη.
Στο ισόγειο λειτουργεί μπαρ, που επικοινωνεί με το χώρο ενοικίασης εξοπλισμού και τις πίστες και εξυπηρετεί άμεσα τους χιονοδρόμους οι οποίοι θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα ως την επόμενη κατάβαση.

Στον 1ο όροφο υπάρχει ο μεγάλος χώρος του εστιατορίου, όπου προσφέρονται καθημερινά, παραδοσιακά φαγητά, μαγειρευτά και της ώρας. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε από μία ποικιλία κρασιών, αναψυκτικών, ποτών και γλυκών. Στον ίδιο όροφο υπάρχει επίσης τζάκι και αναπαυτικοί καναπέδες με θέα τις πίστες, για να ξεκουραστείτε μετά το σκι.
Στον 2ο όροφο, που διαθέτει και πατάρι, μπορείτε να απολαύσετε ήσυχα τον καφέ σας και να ασχοληθείτε με επιτραπέζια παιχνίδια σε αναπαυτικούς καναπέδες. 
Στις υποδομές του σαλέ περιλαμβάνονται τέσσερις ιδιόκτητοι χιονοστρωτήρες, για το άμεσο στρώσιμο των χιονοδιαδρόμων, ειδικά κανόνια δημιουργίας τεχνητού χιονιού, καθώς και ιδιόκτητος αναβατήρας (baby lift) για αρχάριους και παιδιά, όπως επίσης και ski bus για ατελείωτες περιηγήσεις. Τέλος, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τροχοβίλες, με παροχή ρεύματος σε κάθε τροχόσπιτο όπως και διαμορφωμένος χώρος με ντους και τουαλέτα.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα, αφού ο πρώτος του συρόμενος αναβατήρας τοποθετήθηκε το 1967. Η Βίγλα σήμερα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα με πολλούς αναβατήρες και πίστες. Τη διαχείρισή του έχει η οικογένεια Tόττη, που λειτουργεί στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου και το Σαλέ Τόττης
Ο νέος εναέριος αναβατήρας μήκους 2 χμ., που ξεκινά από το ομώνυμο χωριό και καταλήγει στην κορυφή του χιονοδρομικού, είναι ο μεγαλύτερος στα Βαλκάνια. Είναι μοναδικό φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα να υπάρχει συνδετικός αναβατήρας από ένα χωριό προς χιονοδρομικό κέντρο. 
Το πάρκινγκ του χιονοδρομικού είναι αρκετά μεγάλο και μάλιστα πρόσφατα επεκτάθηκε περισσότερο και ασφαλτοστρώθηκε εξ ολοκλήρου. Επίσης, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις για τροχόσπιτα.
Η κεντρική πίστα φωτίζεται και λειτουργεί για νυχτερινό ski από τις 21:00 έως και τη 01:00, Σαββατοκύριακα και αργίες.

Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας διαθέτει πίστες ολυμπιακών προδιαγραφών δίνοντας την δυνατότητα και στους πιο απαιτητικούς σκιερ να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ.

  • Για αρχάριους, υπάρχουν δύο πίστες από 800 μέτρα η κάθε μία, όπως και η περιφερειακή που είναι σχετικά εύκολη (πράσινη)
  • Για προχωρημένους. Είναι η χαρά των καλών σκιέρ. Υπάρχουν μία σειρά πιστών που ανταποκρίνονται στα στάνταρ των προχωρημένων σκιέρ, όπως η Αφροδίτη (μπλε-κόκκινη) και δύο καινούργιες.
  • Για πολύ προχωρημένους. Η “μαύρη” πίστα μήκους 800 μέτρων, δικαιολογεί απόλυτα το όνομά της μια και πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη πίστα.

Gallery